Şarap Cildi Gerginleştirip Ömrü Uzatırken, Cinsel Gücünüzü de Artırıyor

cinsel gucu artiran sarap
Ne o, inanmadınız mı? Üstelik bunun müjdesini iki yazı aşağıda vermişken... Oysa Wrqyzxcykcyk Üniversitesi araştırmacıları, son derece gelişmiş elektromanyetik proton mikroskoplarıyla üzümde tespit ettikleri ve alfabetatoksikohemosilin adını verdikleri maddenin, yaşlandıkça cildinizin gergin kalmasına yardımcı olurken, cinsel iştahınızı da artırdığını ortaya çıkardı. Bu da daha mutlu ve uzun yaşamanıza sebep oluyor. Böylece günde üç kadeh şarap içmeniz farz oldu.

Hatırlarsanız, Alkollü İçkiler Sağlığa Yararlı Olabilir başlıklı yazımız, çikolatanın diş sağlına iyi geldiğinin ortaya çıkması üzerine (haberturk.com) birilerinin bizimle kafa bulduğu ifadesiyle sona ermişti. Bunu incelemek için biraz dolambaçlı bir yol seçtim, ama sabırla benimle kalın.

Önce Sielaff (Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim. Birisi Dördüncü Göz'deki şu an itibariyle seksen küsur yazıdan yalnız ve yalnız bir tek yazı tavsiye edeceksen, hangisini ederdin diye bir soru sorsa, önereceğim yazı bu olacaktır):

Şekil, içerik kadar önemlidir. Kaynağınızın, kendisini sorgulamaya ne derece açık olarak size sunduğuna daima dikkat edin.

Bazı yazarlar, o da eğer yaparlarsa, yalnız ikinci derece atıfları gösterirler. Diğerleriyse, farklı yorumlanabilecek bir ilk elden kaynağı size göstermemek için takla bile atarlar.

Sielaff burada dipnotların sayfanın altında değil, kitabın sonunda verilmesini "kitabın her aşamasında yazılanları yanlışlayabilmek yerine, sonuna dek yazarın yeniden inşa ettiği tarihe inanmamız gerektiği anlamına geliyor" diyerek eleştiriyordu (Muhtemelen dipnot veya atıf olmadan zaten bir makale, kitap veya yazı yazılamayacağını düşünüyordu. Allahtan Türkiye'ye gelmemiş; herhalde çok üzülürdü).

Şimdi malum çikolata ve diş sağlığı yazısını (haberturk.com haberi) ve hemen ondan sonra yazdığım (bilerek bu şekilde sıralamıştım) Hollywood Filmlerinde Fizik Kurallarının Çiğnenmesi başlıklı yazıyla karşılaştıralım:
  1. Üniversite adı: ikisinde de verilmiş;
  2. Araştırmacıların adı: yalnız benimkinde var;
  3. Makalenin özgün metni: yalnız benimkinde var.
Özgün kaynakları verdikten sonra Hollywood filmleriyle ilgili kişisel vecizelerimi ben de sıraladım. Ve, yanlışlanmaya, sorgulanmaya açığım.

Şimdi Sielaff size, daha içeriği okumaya bile gerek olmaksızın Haberturk haberine itibar etmemenizi öneriyor. Diyelim önerisine uymadınız ve okudunuz. Değerlendirme yapabilmek için iki yardımcınız var: Exegesis ve Schopenhauer. Kullanın, düşünün ve değerlendirin.

Hollywood yazısının kaynağına tıklarsanız sizi arxiv.org'un "Abstract", yani özet diye çevirebileceğimiz bir bölüme götürecek. Bu özetler araştırmayı yapanlar tarafından yazılan, araştırmanın konusunu kısaca anlatan, ve diğer araştırmacıların her gün binlercesi yazılan makaleler arasında yollarını bulmalarında en büyük yardımcıları. Özetlerin diğer avantajı da basına, medyaya vs nasıl başlık atabileceklerini de gösteren bir pusula olmaları. Gelin beraberce inceleyelim.

Bu Hollywood yazısının özgün ingilizce özeti:

In this article, we examine specific scenes from popular action and sci-fi movies and show how they blatantly break the laws of physics, all in the name of entertainment, but coincidentally contributing to science illiteracy. İngilizce bilen bir arkadaşınızla beraber benim attığım başlık ve özetle karşılaştırın.

Bu da çikolata ve diş sağlığı yazısının özeti olduğunu umduğum! bölüm:

ABD'de yapılan bir araştırma KAKAO tozunda yer alan bir maddenin, diş macunlarında kullanılan florid'den daha yararlı olduğunu ortaya çıkarmış. Tulane Üniversitesi'nin araştırmasına göre, bu madde, diş minesini sertleştirerek, çürüklere direncini artırıyormuş.

Şu da atılan başlık: "Diş dostu: Çikolata".

Eğer hala dikkatinizi çekmemişse sorunun bende veya anlatış tarzımda olduğunu varsayabiliriz çünkü araştırma ÇİKOLATA hakkında yapılmamış. Araştırmacılar KAKAO'yu incelemişler. Bu habere inanıp, çikolata almışsanız şimdi pakedi inceleyelim:

Haberin iddiasına göre "Çikolata (kakao + kakao yağı + süt + fındık + şeker + bal + E0,1,2,3,...+ diğerleri) = Kakao" oluyor. Bu olağanüstü deha gerektirmeyen denkleme bakan herkesin anlayabileceği gibi:

ÇİKOLATA "eşit DEĞİLDİR" KAKAO.

Dikkatli olanlarınız benzer bir aldatmacayı bu yazının girişinde de yaptığımı görmüşlerdir: Şarap [eşit değildir] üzüm.

Peki sorun ne? Sözgelimi ilgili habere gelen şu son iki yorum mu?

"ÖNCEDEN DİŞ MACUNUNDAN KURTULAMAZDIK ŞİMDİ ÇİKOLATADAN KURTULAMAYACAĞI BUNU NE BEN ANLADIM NE DE DİŞLERİM" --anl1996, 18.08.2007 13:52.

"Daha yenimi bulmuşlar ben çacukluğumdan beridir biliyorum çikolatanın çok faydalı olduğunu da bizimkilere pek anlatamadım :D:D" --alicaniltar, 18.08.2007 13:16.

Ya şöyle bir yorum gelirse ne yapacağız?

Ben artık bu bilimsel araştırmalara inanmıyorum. Hergün, dün söylediklerinin tersini söylüyorlar.

Bu araştırmayı yapanların emeği nasıl olsa önemsiz ve de herşeyi çarpıtmak bizim hakkımız ama ya Bahçeşehir Üni. öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Esmer'in anketine ne dersiniz?

Soru: İçinde bulunduğumuz dünya ve evreni anlayabilmek için din kitapları mı yoksa bilimsel buluşlar mı daha önemli?

Din kitapları diyenlerin oranı: AKP seçmeni= % 59, CHP seçmeni = % 15, MHP seçmeni = % 46.

Şimdi koltuğunuza, kanapenize veya herneyse ona uzanın ve diş sağlığınıza önem veren bir insan olarak "şekersiz" sıcak kakaonuzu içerken bizimle kimin kafa bulduğuna kafa yorun. Ben yordum, ama benim bulduklarımı pek sevmeyeceksiniz. Belki siz daha iyimser sonuçlara varırsınız. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri