Alkollü İçkiler Sağlığa Yararlı Olabilir

Açıkçası bunu hissetmiştim, hatta biliyordum. Kenevirin Yasaklanması Komplo muydu? başlıklı yazımda şunları söylemişim:

Her ne kadar araştırma sonuçları çelişkili de olsa (daha geçen gün Çinli araştırmacılar çayın kansere iyi geldiğini iddia etti. Çay ve sigarayı çok tüketen birisi olarak, aynı olumlu sonuçları tütün için de heyecanla bekliyorum.

Ama haksızlık etmişim çünkü sigaranın yararlarının keşfedildiğini atlamışım. E, ne olmuş yani diyebilirsiniz. Demeyin! Zira şeker miktarı nedeniyle bugüne kadar dişlere zarar verdiği düşünülen çikolata diş dostu çıktı başlıklı haberi okuyunca fikriniz değişebilir. Habere göre ABD'de yapılan bir araştırma kakao tozunda yer alan bir maddenin, diş macunlarında kullanılan florid'den daha yararlı olduğunu ortaya çıkarmış. Tulane Üniversitesi'nin araştırmasına göre, bu madde, diş minesini sertleştirerek, çürüklere direncini artırıyormuş.

İyi de senin yazının başlığı nereden çıktı diyebilirsiniz. Yine bir şey demeyin ve susun. Bir de alkolün yararları kanıtlanırsa demeyin keyfime. Böylece kim sorarsa sorsun hiçbir zararlı alışkanlığım olmadığını söyleyebilirim. Kumara mı başlasam, ne?

Birileri bizimle kafa buluyor ama kim?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri