İyi Şans Büyüsü

Herhangi birşeyi bulmak ya da satın almak, talih kuşunu yanınızda tutmak

Diana'ya Yakarı

Şehre gitmek üzere olan kadın ya da erkek olası tehlikeler ve kazalardan kaçınmak veya birşey satın alırken şansının yaver gitmesini isterse, örneğin aradığı eski bir kitabı ya da el yazmasını ucuza kapatmak gibi, bu büyüyü yapmalıdır. Ayrıca söz konusu büyü iyi sağlık, kalp hafifliği, kötülüğün uzak tutulması ve husumeti engellemeye de yardımcı olur. İnanan için bu sözlerin değeri altınla bile ölçülemez.

Dua

Günlerden salı ve saat henüz erken
İyi talihin yüzüme gülmesini beklerken
Önce evde, sonra gideceğim yerde
Güzel Diana'nın yardımıyla
Şans benimle çıksın evimden.

Önce kaldırırım üç damla yağla
Tüm kötü etkileri dua ederken
Sensin Güzel Diana, yalnız sen
Onları benden uzak tutarken
Düşmanlarıma yollarsın

Kötü talih benden alındığında
Sokağın ortasına saçacağım onu
Bana bu iyiliği lütfedersen
Ey Güzel Diana
Evimdeki tüm çanlar
Neşeyle çınlayacaklar

Sonra huzur içinde
Dolaşmaya çıkacağım
Eminim ki senin yardımınla
Antik kitaplar bulacağım
Hem de sudan ucuza

Sen kitabın sahibini bulacaksın
Bizzat sen onun kafasına sokacaksın
Ona ilham verip
Bana satmasını sağlayacaksın
Söz konusu eski bir yazmaysa
Kadim günlerde yazılmış
Benim olmasına yok pahasına
Sen vesile olacaksın
Ey Büyük Diana!

Yukarıdaki büyünün sözleri eski kitapların ucuza bulunması amacına yönelik düzenlenmiştir. Başka bir şey satın almak ya da bulmak isteyenler, giriş kısmını aynı tutmak kaydıyla ikinci bölümü değiştirebilirler. Yine de büyünün kadim olması dolayısıyla, antikalar, geçmişe dair eşyalar, kitaplar, yazmalar, vb şeyleri bulmada daha başarılıdır. Yakarının saf inançlı olmayan birisi tarafından yapılması ters sonuçlara, istenmeyen durumlara yolaçabilir; "İnanıyorum" demek yetmez. Herhangi birşeye inanmak uzun ve yorucu bir zihinsel disiplin gerektirir. Çok konuşulup az anlaşılan konulardan biridir bu. İnancını terbiye edip, iradesini geliştirebilenler, çoğunlukça mucize diye nitelen değişikler yaratabilirler. Bir zaman gelecek bu ilke yalnız eğitimin değil, tüm ahlaki ve toplumsal kültürün temeli olacaktır.

Cadıların iddia ettiği gibi inancı sağlam kişiler bu duayı hergün söylemelidir. Bununla dükkanlarda satılan herşeyi ucuza almak, karşı cinsten hoşunuza gidenlerle tanışmak, işadamıysanız iyi anlaşmalar yapmak mümkündür. Araziye çıkmadan önce bu büyülü sözleri söyleyen botanikçi yeni bir bitki keşfedecek, astronom yeni bir gezegen ya da en azından bir asteroid bulacaktır. Dua, yarışlara gitmeden, arkadaş ziyaretlerinden önce, eğlence yerlerinde, alıp satmadan ya da konuşmalardan önce, özellikle de ava çıkmadan ya da geceyle ilgili bir faaliyetten önce tekrarlanmalıdır, çünkü Diana takibin ve gecenin tanrıçasıdır. Ama bunu jest olsun diye yapanlara yazıklar olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri