Papağan Totemi

totem hayvani papagan kizil macaw
Doğanın bize sunduğu ihtişam ve güzelliği hatırlatır bize papağanlar. Sıradan bildiğimiz, hergün gördüğümüz için farkına varmadığımız gündelik güzelliğin düzenli habercisidirler. Çirkinliğe, olumsuzluğa odaklanmaktan vazgeçip gerçekten çevremize baktığımızda neleri keşfedeceğimizin müvetazi müjdecisidir onlar.

Bize renk terapisini, ister vücudumuzda, ister giyimimizde renkleri bilinçli kullanmayı, evimizde, hayatımızın diğer yönlerinde hangi aksesuarları tercih etmemiz gerektiğini papağan öğretir. Renkler iyileştirici olabilir çünkü enerjiyi yükseltirler ya da yumuşatırlar. Önemli olan renklerin önemini anlamamız, hangilerini sevip sevmediğimizi bilmemiz ve onları yaşamımıza sokmamızdır.

Papağanlar eşleriyle sınırlı olmaksızın birbirlerinin bakımına yardım ederler. Diğerini temizleme nazik olduğu kadar bağlanma egzersizidir de. Dokunmanın sihrini, iyileştirici gücünü bize bıkmadan anımsatırlar. Bazen bütün istediğimiz bir arkadaşa sarılmak, hatta sırtımızı birinin kaşıması ya da evde olduğumuzu hissettirecek bir elin bize uzatılmasıdır. Vurgu, uzak yakın tüm arkadaşlarımızadır; hepsi bize değişen oranlarda yardımcı olmuşlar ve olacaklardır.

Civarda papağan enerjisinin varsa, arkadaşlık ve aşka odaklanma da vardır. Sizi manen beslemeyenlerden kurtulma, size sevgisini sunanları tekrar kucaklama vaktidir. İyi arkadaşlık enerji verir, ruhu besler ve geliştirir.

Çoğu papağan türü yiyecek bulmada ustadır, uçmalarıysa bunu iki katı kolay hale getirir. Bize hedefimize kolayca ulaşmanın, engellerle boşuna mücadele etmeyip onların üzerinden süzülerek geçmenin yolunu gösterirler.

Papağanların beslendiği ağaçlar da bu misafirlere uyum sağlamamıştır, onları üremek için kullanırlar. Biz de enerjimizi başkalarıyla nasıl paylaşabileceğimizi düşünmeye başlayabiliriz. Dünyamıza papağanın girişi paylaşmaya davettir.

İletişim canavarıdırlar ve potansiyel gevezelik ve dedikodu konusunda dikkatli olmak gerekir. Papağan enerjisiyle çalışmak boş konuşmayı üretken hale getirmeyi öğrenmeyi gerektirir.

Papağan kutlama ya da mutluluğu ifade söz konusu durumlarda bu işin maestrosudur. Sosyal canlılar olan bu hayvanlar toplaşmayı, muhabbeti severler. Sizin için, partilere, toplantılara, günlere ya da benzer etkinliklere gereken önemi göstermenizin zamanı gelip çatmıştır.

Papağanın totem özellikleri

Doğal, basit iletişim. Arkadaşlık. Renk terapisi. Kutlama, neşe, neşeyi ifade. Toplanma, biraraya gelme. Dokunmak. Aşk.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri