Michael Tolliver Yaşıyor; Maupin'den Sürpriz

michael tolliver - maupin
Ünlü (en azından benim için) Amerikalı yazar Armistead Maupin'i Kent Masalları isimli kitabından hatırlayacaksınız. Kitap hakkında ben de bir iki satır yazmıştım.

Maupin'in Kent Masalları, San Francisco Chronicle için 1970'lerin ortalarında yazdığı köşe yazılarından doğdu ve, sonraki yıllarda azımsanmayacak bir hayran kitlesi edindi. Hem bu okuyucular, hem de Maupin'le yeni tanışacaklar için "Michael Tolliver Yaşıyor" hoş bir edebiyat gezisi olacak. Eleştirmenler kaçınılmaz olarak eseri Helen Fielding'in Bridget Jones kitaplarıyla karşılaştıracaklarsa da, Maupin bence çok daha iyi.

28 Barbary Lane sakinlerini 1989'da bıraktığımızda, Michael "Fare" Tolliver aids yüzünden muhtemel ölümünü bekliyordu. Şimdiyse gelişmiş ilaç kokteylleri, düzenli testosteron iğneleri ve Viagra hapları sayesinde "Fare", yaratıcı cinsel yaşantısına kendisinden 28 yıl daha genç erkek arkadaşıyla dönmüş gibi. Barbary Lane sakinleri de öyle. Michael'ın en iyi arkadaşı kadınların gözdesi Brian, şimdi yetişkin olan kızı Shawna, pancinsel gazeteci Michelle, ve artık 85 yaşında olmasına rağmen hala gizemli ve cazibesini konuşturan transseksüel evsahibi Bn. Madrigal yine bizimle. İngilizce "Michael Tolliver Lives" ismiyle basılan kitap, umarım Türkçeye gecikmeden çevrilir ve okursunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri