Meteoroloğun Yağmur Duası

meteoroloji işareti
Tanrım, atmosferimizin yaratıcısı,

Biz Kuzeybatı insanlarına merhamet et, çünkü yazın kuraklığından çok korkuyoruz.

Aleut Adalarındaki alçak basıncı zayıflat ki yağmur fırtınaları Kuzeybatı Pasifiğe dönebilsin. Neme gerek yok ve balıkçılarımıza da sakin denizler lazım.

Okyanusların derin soğuk sularının kıyılarımızın kenarında yukarı çıkmasına izin ver ve denizlerin üstündeki stratus bulutlarını kıyılarımıza sürükleyecek kuvvetli rüzgarlar ihsan et. Böylece sürekli yağmurla ıslanalım.

Pasifikte, ekvator ılık sularının batıya, Endonezya'ya doğru ilerlemesine müsaade et ki Peru açıklarındaki okyanus suları soğusun ve La Nina'yı çağırsın. Böylece onun getireceği kasvetli yağmurlarda yıkanalım ve dağlarımız karlarla örtülsün.

Güneybatıya esen rüzgarlarını Olimpik Dağları civarına yolla. Yolla ki Everet'te birleşip ısıyayımına neden olsunlar ve Puget Isıyayımı Bölgesine güçlü sağanaklar getirsinler.

Ve son olarak, güzel Tanrım, SUV ve benzeri diğer araçlardan kullanıp yüksek oranda karbon salınmasına neden olan sürücüleri ikna et ki bunu azaltsınlar ve o güzel atmosferinin çektiği acı dursun. Onun kendisini iyileştirmesine izin ver ki küresel sıcaklıklar yükselmesin ve bölgemiz karın az yağdığı kuru ve ılık kışlar, ve onu izleyen yaz kuraklıkları yaşamasın.

Senin uyarılarını dikkate almaz ve tahripkarlığımıza bir son vermezsek, yaşadığımız bu kışın yarın nelerin geleceğinin habercisi olduğunun farkındayız.

Atmosfer, okyanuslar ve narin ekosistemimiz adına,

Amin.

-- Mary Jean McDermott
Atmosfer Bilimleri Bölümü, Washington Üniversitesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri