İyi Üzerine Bir Yazı

totaliter baskici fasist
Herkese basın özgürlüğü fikrinin neden önemli olacağını anlayacağımız (umarım) günlere yaklaşıyoruz. İnternet her türlü baskıcı yönetimin korkulu rüyası, zira burada asıl işi ticaret olup, ticareti kolay yürüsün diye gazetecilik yapanlar, işleri büyüsün diye içerik üretenler çok az (henüz). Tabii bu da düzeltilmesi için iyi bir sebep. Her şey çocuklarımız için.

Günce (ing. blog) yazarları çoğunlukla basının el atmaya zahmet etmediği bir çok konuya değinebiliyor. Bunu yaparken de günce programlarından veya hizmet sağlayıcılarından, örneğin wordpress, papervision, wordprexy'den yararlanıyorlar. Yazılarıyla ilgili fotoğraf ve resimleri - hatta bazıları güncelerini de burada tutuyor - flickr ve benzeri sitelerde barındırıyorlar.

İnternet bilgi edinme konusunda da büyük bir mecra. Sözgelimi İsveç kökenli, hatta ABD baskısıyla polisin bir kaç kez basıp, sonra da İsveç halkının (ve yasalarının) protestosuyla geri adım atmak zorunda kaldığı (şimdilik) Pirate Bay buna iyi bir örnek.

Peki ya farklı bir şeye inanıyorsaniz, veya inanmıyorsanız ne olacak? Örneğin ateistler var ama sonuçta hoşgörünün de bir sınırı olmalı, değil mi? Zulüm bitiyor.

Sorun aslında çok basit. Bilgi, fikir ya da herneyse iyi olmalı. İyinin tanımı mı ne? O da basit: onların iyi dediği iyidir.

Not: Bu yazıyı çalıştığınız yerde (özellikle de büyük bir şirketse) okuyup hiç bir şey anlamadıysanız, evde veya bir internet kafede tekrar okuyun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri