Devlet Madalyası Kime Verilir?

suudi kral tarafindan yikilan ecyad kalesi 
Ecyad, Mekke'de 1781 tarihinde yapılan, 2002 yılında bir krallık tarafından otel yapmak için yıkılan Osmanlı kalesi.
Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman icinde, kalbur saman üstünde, Orta Doğu'da bir krallık varmış. Bu krallığın, Kabe'yi korumak için yapılmış 200 küsur yıllık bir kaleyi yıkıp yerine otel yapacak kadar saygısız mı saygısız, resmi, gayrıresmi ziyaretlerinde, yurtdışında kaldığı otellerin odalarına ve koridorlarına kendi resmini astıracak kadar kendini beğenmiş, kaç karısı ve cariyesi olduğunu hatırlayamadığımız (belki kendisi de bilmiyordur), şımarık mı şımarık bir kralı varmış. 


Gel zaman git zaman, günlerden bir gün bu kral, yıktırıp otel yaptırdığı kaleyi inşa etmiş olan ülkeye ziyarete gitmiş. Amacı, bu ülkenin yeni seçilen 11. Cumhurbaşkanı'nı kutlamakmış. 
11. cumhurbaskani abdullah gul 
Ziyarete gidilen ülkenin 11. Cumhurbaşkanı.
Ziyaret gününü, kendini beğenmişliğine yakışır şekilde, o ülkenin kurucusu ve 1. Cumhurbaşkanı'nın ölüm yıldönümüne denk getirmiş.  
1. cumhurbaskani m. kemal ataturk 
Ziyarete gidilen ülkenin 1. Cumhurbaşkanı.
Şımarık kral, ziyarete gittiği ülkenin protokol kurallarına uymadığı gibi, 11. Cumhurbaşkanı, bu kendini beğenmişi uçağının kapısında karşılamış, kaldığı otelde ziyarete gidip, bu şımarığın astırdığı resmin altında basın mensuplarına poz bile vermiş.

1. ve 11. Cumhurbaşkanları'nın resimlerini karşılaştıranların kolayca anlayacağı gibi (1 rakamı 1 adet fazla, 1 -> 11) bütün bu olanlar eşyanın tabiatına gayet uygun imiş (maalesef bizim adayımızı seçmediler). Ammaaa,

Bu kral bozuntusuna hangi hizmetinden dolayı devlet madalyası verilir, bunu anlamak mümkün değilmiş!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri