25 Milyar Dolar İçin Anamı Bile Satarım

Geçen gün bir satıcı geldi, tilki postu satıyordu; 35 YTL tanesi. Belki gözünüze haberlerde de ilişiyordur: kaçak tilki avlayanlar ender de olsa yakalanıyor ve 100 YTL veya benzeri ağır para cezalarına çarptırılıyorlar. Cezayı boş verin ama tilki denen zavallı hayvanın postuna son tüketici yalnızca 35 YTL ödemekte (satıcıyla pazarlık etmedim; belki 30'a da bırakabilirdi).

Ya da Kanaltürk'te belediyenin bir vatandaşımızdan yeşil alan yapacağım diye önce istimlak edip, sonra da tapuda amacı dışında kullanılamaz ve satılamaz kaydını değiştirerek kuru gıda toptancılarına tahsis ettigi, onların da başarılı bir girişimcilik örneği göstererek burayı (şimdi kim kuru gıda satmakla ugraşacak canım) Turk Mall şirketine 80 milyon avroya sattığı (üzerine şoping mol ya da moda deyişle shopping mall yapılıyor) araziyle ilgili haberi duymuş olabilirsiniz.

Yine, Antalya, Belek ormanlarının, golf sahası yapılmak üzere nasıl katledilip birilerine peşkeş çekildiğini okumuş olanınız da olabilir.

Anlaşılan o ki Tema Vakfı ve Hayrettin Karaca bunları ya okumamış, ya duymamış, ya da bizi yönetenlerin inançlarının ne kadar güçlü olduğundan habersiz! Zira hükümetin 25 milyar dolar gelir sağlayacağını iddia ederek, kamuoyunda 2/B yasası diye bilinen orman arazilerinin satışını tekrar gündeme getirmesine karşı bir imza kampanyası başlatmış (Hey gidi Demirel; O da köprüyü sattırmam diye tutturmuştu bir zamanlar).

Benim fikrimi (sanırım bu kez yöneticilerimizle aynı şeyi düşünüyoruz ve bu ilk kez oluyor; çok bahtiyarım) bu yazının başlığında zaten okudunuz. Farklı düşünenlerse imza kampanyasına katılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri