Yeni Siyasal Fikir ve Projeler

Seçimler bu kadar yakınken belki dikkatinizi çekmiştir. Hemen hiç bir partinin toplumsal değişim veya dönüşüm projesi yok. Bugüne o kadar odaklanmışız ki, yarın yeni bir günün doğacağını unutmuşuz. Dünya on yıl sonra nasıl bir yer olacak? Ama kimin umurunda! Bildik klişeler, ucuz manevralar, yaz ortasında halkın parasıyla halka kömür dağıtmalar, sadaka vermeler. Burada yalnızca siyasi partileri suçlamak da yanlış. Toplumca uyuşmuşuz. Oysa dünya giderek daha hızlı dönüyor. Değişimin hızı başdöndürücü. Gelişmiş ülkeler bu değişime toplumca nasıl ayak uydurabileceklerini bulmak için paneller ve seminerler düzenliyor. Yeni ve birbirinden ilginç, hem sağ, hem de solda makaleler yazılıyor ve bildiriler sunuluyor.

Televizyon ve gazetelerin haliyse malum. TV’ler Devlet Bakani Sn. Çubukçu’nun pek haklı olarak karşı çıktığı gibi “Güzel ve Dahi” vb yarışmalar, ikiyüz yıl öncesinin aşiret düzenlerini sevimli gösteren diziler sunarken, gazetelerse cıvık bir popüler kültürün içinde boğulmuş durumdalar.

Eskiden bu tür makaleleri dergilerde takip etme şansımız az da olsa olurdu ama dergiler de küresel baskının altında ezilip, nefessiz kaldılar. Buna benzer makale ve bildirilerin kitaplaştırılması da kitap satışları göz önüne alındığında çok düşük veya kitaplaştığında dünya artık bambaşka bir dünya olacak.

Burada elimizden geldiği kadar, bu yeni makaleleri sizlere sunmaya çalışacağız. Ingilizce bilenleriniz içinse linkler hem çeviride, hem de atıflar sayfasında gösterilecek. Bu en azından bir kısmınızın çeviri hızımızın üstüne çıkmasına elverecek. Belki bunları okuyanlardan bir iki kişi ileride yaşayacağımız çalkantılı günlerde oradan oraya savrulmamızı engelleyecek kıvılcımı ateşleyebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri