Tavşan Totemi

Tavşan enerjide artış ya da azalışın habercisidir. Hayatınızda herşeyin bol olduğu zamanlar olur, bazen de hiçbir şeyin olmadığı anlar. Hayat ve ölümün, enerjinin ve yokluğunun bu doğal med-ceziriyle mücadele edemezsiniz, yaşamın döngüsüdür bu, kabullenirsiniz. Tavşanın görevi bu kabullenişi kolaylaştırmaktır.

Tavşan büyümeyi öğretir bize, enerji çoğalır, berekete dönüşür. Tavşanın çevresini alıp, büküp, arzuladığı şekilde adeta evire çevire dönüştürme yeteneği benzersizdir; yalnızca uyum sağlamaz, yaşayıp parlamak için kendisine ait bir yer yapar ondan. Onun enerjisinin varlığı sizin de çevrenize aynı şeyleri yapabileceğinizi müjdeler.

Bereketin simgesidir o; yalnızca fiziksel değil (ki pekala mümkündür), yaratıcı güçler için de geçerli bir berekettir bu. Adapte olmak ve değiştirmek ondan başka kimseden daha iyi öğrenilemez.

Çoğu totem kaynağı tavşanın korkuyu hatta terörü ifade ettiğini söyler, doğrudur da. Ama tavşan çok iyi bir savaşçıdır aynı zamanda; korksa da yeri ve zamanı geldiğinde çok iyi savaşır. Tavşan enerjisi endişe, yorgunluk, sinirlilik ya da rahatsızlığa işaret edebilir; biraz kapanı andırır, sanki yaklaşan arabanın farlarından gözünüzü alamamak gibi. Ama ister inanın ister inanmayın, kriz anında tavşanlar donup kalmamayı ve karşılık vermeyi çok iyi bilirler. Varlığı metafiziksel olarak seyahate ihtiyacınız olduğunu gösterebilir, özellikle de alt dünyalara. Korkularınızla yüzleşmek yararlı olabilir.

Toprakta bozulma, çevresel dengesizlik ya da olası zararın habercisi olabilir tavşanlar. Simgesel düzeyde kendi bedeninize zarar vermeyi, bozmayı engellemeye çalışabilirler. Hastalıklara karşı tetikte olmanızda, yaşam tarzınızın vücudunuza zarar verip vermediğine dikkat etmelisiniz.

Kişisel büyüme ve gelişimin fiyatı, bedeli vardır, fedakarlık gerektirir. Bir şeyi büyütürken başka bir şeyi de küçülttüğünüzü unutmayın. Doğru şeye mi öncelik veriyorsunuz?

Tavşanın totem özellikleri

Artış ve azalış. Çevresel bozulma. Büyüme, bereket, ama ödenecek de bir bedel. Savaşçı ruh, güç. Tüm olumsuzluklara karşın hayatta kalmak. Korkuyla yüzleşmek, endişe. Aşağı dünyalara yolculuk.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri