Kurt Totemi

totem hayvani kurt
Kurt belki de en popüler totem hayvanlarının başında gelir. Wiccanlar, yeni-paganlar, eklektik paganlar vb arasında, özellikle gençlerin favorisidir. Buna bir de Türk ve Roma gibi mit, efsane ve destanları eklersek, ona kimilerince neden sürtük lakabı takıldığını anlayabiliriz. Sinisizmden uzaklaştığımızda, nedenler de bize yaklaşır ve bu tavrını anlamamız kolaylaşır çünkü kurt, herşeyden önce bir öğretmendir, hem de idealist bir öğretmen. Belki on öğrencisinden biri bilgeliğini anlar umuduyla herkesi kabul eder, birkaçıyla gerçek bir bağ kurabilmek için tümüyle bağ kurar.

Kurdu seçen ya da onun tarafından seçilenlerin çoğu başaramayacaktır, yollarını spiritüel anlamda yitirecek, hedeften şaşacak, dersleri umursamayacak, ve nihayetinde buharlaşıp yitene dek kurdukları bu yüzeysel bağla avunacaklardır. Kurdun seçimi böyledir: çok kişiye ulaşıp, ancak sabırla direnerek testi geçen bir avuçla gizemlerini paylaşır. Bu aşamayı geçenlerin en değerli kılavuzu olacaktır artık.

Kurt bir sürü hayvanıdır ve yaşamınıza girmiş ya da uzun dönem rehberiniz olmuşsa, sizden de aynısını bekler; bilginizi, birkaçının değerini kavrayacağını bile bile herkesle paylaşın. Egonuzun size engel olmasına izin vermeyin, ki bu zaten kurdun sınavlarından biridir; manevi amacınıza sadık kalmak, sizin hayatta nerede durduğunuzu değerlendirmenizi sağlamak. Paylaşırken çok mu seçicisiniz? Ağınızı genişletin, ayrım gözetmeyin.

Kurt başarısızlık ve hayalkırıklığını simgeler ve yaşamımızda bu tür şeyler başımıza geliyorsa ya da gelmişse, bunun hiç de önemli olmadığını hatırlatır. Yanılmayın, talihinizin değiştiğini falan müjdelemez, çoğunlukla aynı kalacaktır. Peki neden? Çünkü kurt da başarısızlığa alışıktır; on kere dener, bir kere başarır, ama yine de sürüsüyle beraber bunu kutlar ve güçlü komünal ilişkiler geliştirir. Mutluluk bizi besleyen dünyevi şeylerde değil, çevremizdeki, yakınımızdaki bizi manen besleyen insanlardadır.

Kurtla beraber adeta bulut gibi çoken bu kaybetme teması tıpkı perili evin hayaleti gibidir; onun ziyaret ettiği insanlar muhtemelen hayatlarından memnun değil, hatta depresyonda bile olabilir. Ama mesajı kararlılık, direnç ve umut abidesi örneğidir: eve manen veya maddeten "aç" dönebilirsiniz ama yine de sizi destekleyen ve seven insanlar var. Siz, başardığınız için değil, denediğiniz için sevilmeye layık bir insansınız. Kurt sabırlı, güçlü, inatçı ve dayanıklıdır. Size herşeyin, acının, üzüntünün ve kaybın üstesinden gelebileceğinizi, yaşamınızı amiyane deyişle dibine kadar yaşamamak için yenilgilerin mazeret olamayacağını anlatmaya gelmiştir.

Kurdun son dersi yalnızlıkla sosyallik arasındaki dengedir. Gereksiz yere uzun süreli yalnızlık kimseye fayda sağlamaz, içimize fazla dönmek gelişmemizi sekteye uğratır; tıpkı aşırı sosyallik gibi. O bu hassas dengeyi kurmamıza, eğer onu can kulağıyla dinlersek yardımcı olacaktır.

Kurdun totem özellikleri

Fark gözetmeyen, herkese kapısı açık öğretmen. Başarısızlık, hayal kırıklığı, kaybetme. Direnme, güç, ısrar. Bir avuç için herkesle bağ kurmak, çobanlık. Bize yakın insanların önemi. Denge.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri