Keçi Totemi

totem hayvani keci
İnsan tarafından evcilleştirilmiş olmasına rağmen keçi, bir nevi bağımsızlık ve güç öğesi olarak doğanın yabanlığını temsil eder; evcimenlik kapanının ardında yaşayan vahşi yanımızdır. Bu iç vahşiliği cinsellik, cinsel maji, dans ve ritüellerle beslemek ve büyütmek, bazen de dışarı çıkmasına izin vermek önemlidir.

Çağlar boyunca keçi tanrıların ve erkekliğin değişik yönlerini temsil edegelmiştir. Avrupa kültürlerinin boynuzlu tanrısından (örneğin Yunan mitolojisindeki Pan), Yeni Ahit'teki (gerçek inananlar koyun, sahtekarlar keçidir) Şeytan'a dek farklı rollerde görürüz onu. Çok uzun zaman önce evcilleştirilmiş bir hayvan olmasına rağmen, ilahi erkekliğin en vahşi, en güvenilmez kaotik yanları onda tasvir olunur.

Simgeler ve metaforla olan yakın ilişkisi yüzünden insanın içindeki keçi enerjisi çoğunlukla simge ve metafora dikkat edilmesi gerektiğine işaret eder. Bu aşamada iletilen mesajlar açık olmayabilir. Arkaik sembolizme, kadim ya da evrensel simgelere yeniden gözatmak fayda sağlayabilir. Keçi enerjisi ateştir, canlılığı ve tutkuyu simgeler.

Bağımsızlık çoğumuzun aradığı ve arzuladığı şeylerden birisidir. Keçinin enerjisi, bağımsızlığa çıkan patikalara (keçiyollarına) erişmemizi kolaylaştırabilir. Her ne kadar uygar bir toplumda yaşayıp evcilleşmiş olsak da manevi bağımsızlığa ulaşmamız hala mümkündür. Bu genellikle inatçılığı ve stoacılığı zorunlu kılar; diğer bir deyişle, hayattan, çevrenizden ve ruhlardan istediğinizi almak için keçi gibi bıkmadan ayağınızla kazmaya hazır olmanız gerekir.

Bu aşamada okült, törensel maji ve ritüeller, simyasal iyileşme ve dönüşüm konuları hakkında bilgilenmeniz ödüllendirici olabilir. Anılan dallara çoğu kişi endişe hatta hoşnutsuzlukla baksa bile, törensel maji ilahi güçlere ve dünyaya olan bağlantınızı güçlendirmek için yapılan ve enerjiyi nasıl kullanacağınızı, kendinize nasıl hükmedeceğinizi öğrenmekten başka bir şey değildir. Büyü ve ritüel konusuna odaklanmakta zorluk çekenlere tarot destesindeki Sihirbaz ya da Şeytan kartı kadar basit bir şeyin bile yardımı olur çünkü keçi enerjisi bu kartlara tekabül eder.

Keçiden korkanlar ve hoşlanmayanlar kendi iç vahşilikleri ve cinsellikleriyle yüzleşmek durumunda kalabilirler. Hepimizin biraz kabadayı, vahşi ve çılgın bir tarafı vardır ama bu, yıllarca süren aile, okul, medya vb'nin koşullandırmasıyla bastırılmıştır. Keçi bizden gerçekten vahşi ve cinsel doğamızı keşfetmemizi ister. Bunun mutlaka cinsellik yoluyla aranması gerekmez; aktif spor türleri, koşmak ya da ilkel danslar yapmak bu süreci kolaylaştıracaktır. Vücudunuzun sizinle konuşmasına izin vermek bastırılmış duyguların sizi mutsuzluğa ve bunalıma sürüklemesini önleyecektir. Keçi aynı zamanda sizi başkalarının vahşi yanını ve cinselliklerini yargılamamanız konusunda uyarır. Gerçeğe giden yol düz olmak zorunda değildir; dolambaçlı, aşılması zor, sapa veya dik olabilir.

Keçinin totem özellikleri

Ateş. Bağımsızlık. İnatçılık. Vahşi doğa, içsel vahşilik. Erkeklik, erkeksilik. Tanrı. Cinsellik. Arkaik sembolizm, metafor. Törensel büyü. Stoacılık. Sihirbaz. Simyasal sağaltım ve dönüşüm. Günah keçisi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri