Akbaba Totemi

eski misir totem hayvani akbaba
Başkalarının avladıklarıyla geçinen akbabaların Yunanistan'dan Mısır'a, Batı Afrika'dan Arabistan'a ve başka yerlere geniş bir kültür yelpazesiyle mitolojik bağları vardır. Ares, Athene (Athena), Buto, Fene-Ma-So, Hathor (Hator), İsis, Juno, Mut, Nasr, Neith, Nekhebet, Osiris, Pallas, Satürn vb bir çok tanrı ve tanrıçaya tapınırken en çok rastlanılan figürlerden biridir. Paganizm inancında Büyük Ana ve Kara Ana'yı temsil eder. Eski Mısır'daki anne ve büyükanne hiyeroglifleri stilize akbaba şeklindedir.

Akbaba totem olarak adeta bir dersler hazinesidir. Eğer sizinle iletişime geçmişse, bu sayılamayacak kadar çok ders yerine onun size öğretecekleri öncelik kazanır. Yine de, önemli bir kaç özelliğini zikretmekte fayda var.

Akbabanın olağanüstü görüş yeteneği vardır ve bunu yiyeceğini ve yiyecek bulmuş diğer akbabaları tespit için kullanır. Herşeyi yukarıdan, geniş olarak görmek geçmişten, bugün ve yarından, hatta başka dünyalardan bilgilere erişimi simgeler; kimi inanışlarda da kehanet gücünü.

Akbabalar enerji tasarrufunda da uzmandır; az harcayarak çok iş yaparlar. Çok mu çalışıyorsunuz? Belki de çevrenizde uğraşmadan elde edebileceğiniz ve böylece hep zinde kalabileceğiniz fırsatlar mevcuttur. Rüzgarı ve güneşi kendi lehlerine çok iyi kullanmaları, sizin de rüzgar ve güneşin enerjisine dikkatinizi yöneltmenize bir işarettir. Ölümün yerini kolayca bulmaları, ölümden beslenmeleri ve yaşamın döngüsünü devam ettirmeleri çürümenin önemini kavramamıza yarar. Akbaba bize ölümü anlamayı ve kabul etmeyi öğretir.

Akbabanın enerjisiyle karşılaşan çoğu insan sağlık ve kötü sağlık arasında farkı anlamakta zorluk çeker. Hastalık kendimizi, başkalarını, tüm yaşamı sevmeye giden yollardan biridir. Fiziki sağlık ruhsal gelişim demek değildir.

Ana tanrıçalarla yakın bağı ölümü bile aşan aşkı simgeler, sonsuz sevgi ve saflığın kapısını aralar. Geçmişte ölenleri, öldü sandığımız ilişkileri yeniden gündeme getirir.

Akbabaların kadın başlı mitolojik kuşlara olan benzerlikleri, ölüm, çürüme ve kara enerjilere yakınlıkları Kara Tanrıça'ya bir bağlantıyı ima edebilir. Karanlık yönü olan güneş tanrıçalarını gözden geçirmek faydalı olabilir.

Akbabanın totem özellikleri

Sağlık, hastalık. Herşeyi görmek. Sonsuz aşk. Ölümü kucaklamak, çürüme. Rüzgarı arkaya almak, süzülerek yükselmek. Vazgeçmemek. Kara Tanrıça. Güneşe tapınmak. Saf olmak. Dış görünüş. Enerji korunumu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri