Yılan Totemi

totem hayvani yilan
Yılan belki de en bilinen ve en korkulan sürüngenlerin başında gelir. İlkel mitlerin çoğunda dünyanın, denizlerin, gördüğümüz ve bildiğimiz hemen herşeyin yaratıcısı olarak anılırlar. En yanlış bilinen özellikleriyse habire fırlayan dilleridir; o meşum organlarındaki koku alıcılarını avlarının yerini bulmada kullanırlar. Yılanın dili çok hassas bir burundur!

Yılanın totem olarak hayatımıza girmesi genellikle dünya ve kutsallıkla olan bağlantımızı hatırlamaya yardımcı olan derin sebepler yüzünden olur; bize birbirimize bağlı olduğumuzu, kültürel ve eko sistemlerin mikrokozmosunun ve tüm calıları içine alan makrokozmosun bir parçası olduğumuzu teyit eder. Bunu bir anda kavramak afallatıcı olabilir, bu yüzden yılan zorlu bir öğretmendir.

Yılan bizi dünyanın doğumuna, herşeyin yeni, değişime ve gelişime açık olduğu yere geri getirir. Dünyayı değiştirmeye gücümüzün yeteceğini vurgular; yeniden doğmamız, kendi yaşamımızın yaratıcı olmamız mümkündür.

Yılanın enerjisi tanrı ve tanrıçaların enerjisidir. Binlerce yıldan beri yüzlerce kültür tarafından tanrı ve tanrıçaların kutsal hayvanı olarak bilinmiştir. Bundan dolayı yılanın gelişi yakında tanrısal bir enerjinin varlığına işarettir.

Yılan güç ve gücün bilgece kullanımını simgeler. Hayatımızda gücü nasıl kullandığımız ne kadar çaresiz hissetiğimizi, ke kadar kontrole sahip olduğumuzu belirler. Yılan bizi gücümüzle başkalarını mı yoksa kendimizi mi incittiğimizi sorgulamamıza yolaçar.

Onu düşündüğümüzde ilk aklımıza gelen daire, halka, spiral gibi imgeler çoğu spiritüel akım için kutsaldır. Örneğin daire ruh, güvenli yer, dünya, iç dünya ve benzerlerini sembolize eder. Daireler çizmek, onları kullanan sanat eserlerini incelemek faydalı olabilir.

Yılanın ilişkilendirildiği gök cismi güneştir. Yaşamın kaynağı olan güneşle ilgili bilgi toplamak, güneş tanrılarını araştırmak ve onları onurlandırmak umulmadık kapılar açabilir.

Yılanın totem özellikleri

Dünya. Daire ve spiraller. Mikrokozmos, makrokozmos. Doğum ve yaradılış. Güneş, güneş majisi. Tanrısallık ve enerjisi. Yaşam ve ölüm. Gerçeklerden beslenen sanat, yaratıcılık. Bilgelik ve güç.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri