Totem Nedir?

kagittan yapilmis totem ornegi
Bu yanıtlanması zor bir soru, zira yüzlerce kültür ve inancın, geçmiş geleneklerin ve çağdaş uygulamaların toteme yüklediği anlamlar çok farklı. Geleneksel olarak totem, bir klanın ya da ailenin, kendisini diğer klan ve ailelerden ayırmak, aile içi evlilikleri önlemek ve akrabalıkları takip edebilmek için benimsediği bir hayvan; bazı kültlerde ise kişinin hayatında ve manevi yolculuğunda ona rehberlik ediyor. Çoğunlukla memeliler, kuşlar, sürüngenler veya böcekler arasından tek bir hayvan totem olarak seçiliyor, yine de tüm animist ve şamanist kültürlerde aşırı yaşamsal öneme sahip olduğunu iddia etmek mümkün değil.

Günümüzde, totem kişiye hayatının tüm alanlarında yön veren güçlü bir hayvan olarak kabul ediliyor. İlişkinizde sorun mu yaşıyorsunuz? Toteminize danışın. Akşamları arabanıza park yeri mi bulamıyorsunuz? Toteminiz size yardımcı.

kurbaga motifli bir totem
Bir önceki paragraftaki sığ beklentileri bir yana koyarsak, eğer şamanist ya da animist bir inanca sahipseniz, ailenizin geçmişteki toteminin izini sürmenizde fayda var. Soyadınızda, aile büyüklerinizin mezarlarında, onlardan kalmış eşyalarda bir ipucu arayabilirsiniz. Sözgelimi şamanizm yalnızca kişisel gelişim odaklı değildir, eski Türklerde olduğu gibi ataya saygıyı da öne çıkarır ve inancın önemli bir parçasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri