Tilki Totemi

totem hayvani tilki
Tilkinin çok güçlü bir enerjisi vardır, koşullar ne olursa olsun her duruma adapte olabilme özelliği bunun tipik göstergesidir. Zor doğa koşullarından kentlerin taşralarına, endüstriyel alanlardan ormanlara tilki modern bir başarı öyküsü gibidir, tabii birazcık da başbelası. Tilki bize gerçekten başarılı olmanın ne demek olduğunu ve artılarını eksilerini öğretir. Hayattaki yerimizi bulmaya çalışırken kayıp ve kazançlar olacağını, başarının birden fazla yüzü olduğunu ve her zaman neşe ya da ödül beklemememiz gerektiğini bize söyler.

Tilki yaşamımıza sihir getirir. Eğer pagansanız ya da kendinizi spiritüel olarak tanımlıyorsanız yaşamınıza daha fazla ritüel ve seremoni katmanızda fayda olacaktır. Bu, daha çok meditasyon yapmak kadar basit bir şey dahi olabilir. Yok eğer spiritüel değilseniz, yine de dinleri araştırmak, hangi gizemlerin insanları onlara çektiğini anlamaya çalışmak yaşamınızın farklı kesitlerini farketmenize olanak sağlayabilir.

Tilki bir çok kültürde hilebaz olarak görülür. Oyunculuğu, kurnazlığı ve saklanmadaki ustalığı belki de herşeyin büyük bir kozmolojik şaka olduğunu hatırlatır gibidir. Hayatlarımızın utanç veren, küçük düşüren ya da düpedüz kötü olan yanlarına ışık tutar ve bize kim olduğumuz hakkında gerşekten de kötü olan bir şey olmadığını, sözgelimi utancın gülümseme ve iyileşmeye çıkan alternatif bir yol olduğunu anımsatır; evet, rahatsız edicidir, ama yine de yalnızca bir yoldur.

Tilki enerjisinin varlığı etrafımızda bir nevi yaramazlığın olduğuna işarettir. Bu, oyunlara açık olduğumuz anlamına gelebileceği gibi, içine düşmüş olduğumuz durumdan kurtulmak için haylazlığa, umursamazlığa yapılan bir davet de olabilir.

Tilki eylem demektir; enerjisi durgunluğu ve depresyonu bastırır, uyuyan yeti ve yetenekleri açığa çıkarır. Bu uyanış dönemi korkutucu ya da telaş verici olabilir, ama ne hissedersek hissedelim bizi fırsatlar beklemektedir.

İleriyi planlamak da tilkinin gıpta edilen özelliklerinden biridir. Elimizdeki imkanları - maddi manevi - gözden geçirmek, sonra yararlanmak üzere saklamak, gelecekte üzülmek yerine bugünden hazırlıklı olmak gibi şeyleri bize en iyi öğreten hayvanlardan biridir o.

Tilkinin totem özellikleri

Kurnaz, hilebaz, saklanmayı bilmek. Gelecekteki adımları planlamak. Hınzırlık ve yaramazlık. Başarı. Sihir, gizem. Kendinizi anlamak. Kavrayış. Fırsat yaratmak. Aktif spritüellik. Unutulmuş yetileri uyandırmak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri