Kedi Totemi

totem hayvani olarak kedi
Kedi iyi bir öğretmendir çünkü dikkatimizi kendi kişisel gücümüze yönlendirir ve daha bağımsız olmamıza yardımcı olur. Hayatımızın hangi noktasında olursak olalım, iyileştirici seyahatlere olan ihtiyacımızı vurgular. Evcil kedi istisnai bir avcıdır; diğer birçok hayvanın, özellikle otoburların yapamadığını yapar, rahatlama ve boş vakitten yararlanma konusunda usta derecesinde evrilmiştir.

Kediler kişisel gücümüze kaynak olmaya devam edebilmesi için vücudumuza ve zihnimize nasıl bakmamız gerektiği bize gösterirler. Stresle mücadelenin en iyi yollarından birinin stres atmaya vakit ayırmak olduğunu onlar bize hatırlatır. Civarda kedi varsa, işkolik olmak sağlıksız adledilir.

Kedinin size ilk soracağı soru iyi uyuyup uyumadığınızdır. Yeterince uyuyor musunuz? Uykuya gereken zamanı ayırıyor musunuz? Uyku düzeninizi geliştirmenin yollarını arayın, kedi gibi sık sık uyuklamaktan çekinmeyin. Mümkünse hayatınıza meditasyonu katın. Özellikle düzenli meditasyon hayattan beklentilerinize yönelik sezgilerinizi artıracaktır.

Kedinin en iyi bildiği şey istediğini almaktır. Bu ister yiyecek, ister beş on dakikalık kestirme olsun, kedi ne yapıp eder ve elde eder. Fırsatları değerlendirmede üstüne yoktur, zamanlamasıysa harikadır. Hesaplı risk almayı bilir ve bunu lehine çevirir.

Kedi hayatınıza kendinize sevmeyi ve kendi değerinizi sokar. Kedi sahiplerine sorarsanız size söyleyeceklerdir, kediler kendilerine güvenir ve önem verir. Komünal değillerdir, bu yüzden başlarının çaresine bakmayı bilirler. Kedi sizi başkalarına değil kendinize güvenmeniz gerektiği konusunda sürekli uyarır. Gölgede kalıp saklanmak ve karşılık vermemek bazen uygun olsa bile, eğer köşeye sıkışmışsanız, vargücünüzü kullanmanız gerektiğini size öğretir.

Büyünün çok çeşidi var ama kedi size zihninizi, ruhunuzu ve vücudunuzu bir amaç uğrunda birleştirmenin değişime açılan bir geçit olduğunu adeta kanıtlar.

Kedinin totem özellikleri

Kendinize bakmak, rahatlamak, meditasyon, iç yolculuk. Avcı güdüsü. İstediğinizi almak, başarmak. Kendinizi sevmek, korumak ve önemsemek. Dinlenmeye fırsat yaratmak, hafif bir egzersiz. Terapinin tüm çeşitleri. Bağımsızlık. Sezgi. Kişisel güç.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri