Yazıcıoğlu Ergenekon Üyesi Olsaydı...

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi görüşlerinden hazzettiğim pek söylenemez, ama uzaktan tanıdığım kadarıyla dürüst ve doğru insandı. Tek hatası vardı: mistik Ergenekon örgütüne üye olmamak. Eğer olsaydı, telefonları dinlenecek, yatak sohbetleri kaydedilecek, yazdığı peçeteler saklanacak, dışkısı birilerince koklanacak, aslında ateist olduğu gördüğü rüyalar yüzünden iddianamelere girecek, kardan korktuğu, delta kanatla uçmaktan hoşlandığı, pekmeze bayıldığı, hoşaftan nefret ettiği, renklerden kırmızıyı, hayvanlardan kekliği sevdiği, sol ayağının sağına göre 1.5 cm kısa olduğu, geniş bir pul koleksiyonuna ev sahipliği ettiği ve gizli bir Shostakovich hayranı olduğu bilinecekti.

Fakat herşeyden önce helikopterinin enkazı 14.5 saniyede tesbit edilecek, belki de o ve yol arkadaşları yaşayacaktı. Olmadı işte! Tuttu o malum sürreel örgüte girmedi.

Memleketin bütün teknik elemanları röntgene yattığı için o ve arkadaşlarını aramak sevimli iktidar bozuntularının atadığı yeğen, meğen, leğen, eş, dost, hısım ya da tarikattan sıra arkadaşı olan beceriksizlere kaldı.

Her yıl orman yangını, sağlık, güvenlik vb gerekçelerle belki de binlerce saat helikopter uçuran bir ülkede enkazın çabuk bulunamaması tam bir kepazelik. Yanlış anlaşılmasın: yerini tesbit etmekle ona ulaşmak arasında bir fark var. Mevcut hava koşullarında muhtemelen kurtarma ekipleri oraya yine de ulaşamayabilirdi. Ama yerini bulamamak? Hele o saat başı verilen ve birbiriyle çelişen bilgiler?

Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri