Artık Zayıflamak Daha Kolay

Aşırı kilolar çoğumuzun düşmanı. Bir türlü denetleyemediğimiz iştahımız (tabii bunda güzel yemeklerimizin de etkisi büyük) yüzünden aldığımız kalorileri geri vermek için neler yapmıyoruz ki? Kimimiz envai çeşit yoga kursuna yazılıp meditasyon yapıyor, kimimiz pilates, powerboard, step ve adını anımsayamadığım değişik şeyler deniyor, bazıları bisiklete binerken, kötü havaları sevmeyen diğerleri evinde pedal çeviriyor.

Ne yazık ki hemen hepsinin etkisi çok sınırlı ve bir saat uğraşıp, bir dilim baklavadan aldığımız kaloriyi ancak harcatıyorlar, çünkü önemli bir eksikleri var:

Adrenalin!

Korku ya da heyecan duyduğumuz anlarda vücudumuza pompalanan adrenalin bize güç ve direnç verdiği gibi, istenmeyen fazlalıklarımızın da baş düşmanı.

Bu noktadan hareketle bazı arkadaşlar basit egzersizlere işte bu adrenalin öğesini eklemişler ve asgari hareketle azami kalori yakmayı hedefleyen bir uygulamada karar kılmışlar. Bunu yaparken biz de faydalanabilelim diye videoya kaydetmeyi de, sağolsunlar unutmamışlar. Ben filmi izlerken bile sanırım bayağı kalori yitirdim. Zayıflamak isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri