Priscilla, Çöl Kraliçesi

Bugüne dek seyrettiğim en iyi Avustralya yapımı filmlerden biri Çöl Kraliçesi Priscilla'nın Maceralarıydı (ing. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert). Film, Avustralya Film Enstitüsü AFI'nin tam 2 ödülünü topladığı gibi (adaylıklar hariç), BAFTA, Seattle ve Oscar'dan da ödülle (en iyi kostüm) dönmüştü. 1994 tarihli Priscilla'yı yanılmıyorsam İstanbul Film Festivalinde izlemiştim fakat ödül aldı mı hatırlamıyorum. Hugo Weaving, Guy Pearce ve Terence Stamp'in tabiri caizse döktürdüğü filmden aşağıdaki sahneyi hiç unutmadım.

priscilla, queen of the desert 
İki drag kraliçesiyle (Huysuz Virjin'i düşünün) bir transseksüel'in çölde başından geçenlerin anlatıldığı bir yol filmi Priscilla, ve aynı zamanda onları taşıyan otobüsün adı. Priscilla Avustralyalılarda o kadar derin bir iz bıraktı ki, Sydney 2000 Yaz Olimpiyatları'nın kapanış seremonisinde aynı ad verilen 1980 model bir Ford Denning (filmde de bu model kullanılmıştı) stadda tur attı.

Filmi seyretmiş olup arka sayfadaki videoyu izleyenler bağlantıyı kuracaktır. Kuramayanlarsa filmi bir şekilde bulup seyretsin. Kurmak istemeyenlereyse zaten diyecek bir lafım yok.  



Foto: Screenmusings

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri