Tekno Antikalar Diyarı

Önce bir soru: Aşağıdaki şey nedir?

antika steam-punk laptop kapali 

Rönesans: zanaatkarların altın çağı. Seri üretimin olmadığı, usta-çırak ilişkisinin, ekonominin çarklarını döndürdüğü zamanlar. Özenerek yapılan, en küçük ayrıntısına kadar düşünülmüş, yer yer gizli mesajların saklandığı yapıtların birbiri peşi sıra üretildiği yıllar. Bugün yalnızca antikacılarda, o da çok yüksek bedeller ödeyerek bulabileceğimiz eserler. Sanatın, resmin, heykelin, hatta bilimin revaçta olduğu ve heyecan uyandırdığı günler.

Ve bu topraklara cılız bir rüzgarla pek az ulaşabilmiş o koku; ne yazık!

Her şeyin tekleştiği - tekdüze insan, tek boy sakal, tek tip türban, tek renk çarşaf, tek parti, tek şu, tek tek - bu ortamda, insan vücudunun ayıp değil, estetik bir güzellik kabul edildiği o eski günleri bize duyumsatanlardan biri Richard R. Nagy.

Kendi deyimiyle bir rönesans manyağı, tekno-fetişist. Günümüzün araç gereçlerini, bilgisayardan arabalara, mücevherden kostüme, rönesans ruhuyla yeniden tasarlıyor. Ve o ilk resimde gördüğünüz şey... 

antika steam-punk laptop acik
...anahtarı çevirerek açılınca hala kusursuz çalışabilen bir dizüstü bilgisayar. Hoparlörlerinden, klavyesine dek bir tekno-antika. Datamancer ismini verdiği sitesine bir uğrayın, pişman olmayacaksınız.

Fotoğraflar: © Richard R. Nagy. İzin için Richard'a teşekkürler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri