Yiğitgil'in Yiğitlikleri

Engin Yiğitgil, adı gibi yiğit bir arkadaşımız ve TURSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı) [evet, iğrenç bir Türkçe, insanın içi kalkıyor değil mi?] başkanlığı yapıyor. Akacak kan damarda durmaz, Yiğitgil de yiğitlik yapmadan duramıyor ve Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin basın danışmanlıgını üstlenen Bir Iletişim AŞ'nin Genel Müdürü Nimet Demir'e, bir kızgınlık anında olduğunu umduğum, sözlü ve fiili saldırıda bulunuyor (yaratıcı insanların böyle ufak tefek kusurlarina göz yummalı mıyız, alın size bir tartışma konusu). E normal tabii, ne de olsa Nimet Hm'ın "Vay bacıma ha!" deyip, kodu mu oturtan, bunu yapanın ayağına sıkacak bir ağası yok (Bir de oturup kalkıp şu erkek-egemen kültürü eleştiriyoruz, oysa bakın, bu durumda kadını şiddetten nasıl koruyacaktı).

Tartışma konusu neydi bilmiyorum, hatta yiğidimiz davasında haklı bile olabilir, önemli de değil; haklı olduğu durumlarda bile konumu itibarıyla böyle bir harekete kalkışmaması gerekiyor. Diğerlerini geçtim ama en azından ünvanında kültür (ama kültürümüzde dayak var diyenlere sevgilerimi yolluyorum) sözcüğü geçen dernek başkanlarından örnek bir davranış beklemeye hakkımız yok mu? Engin Yiğitgil'i TURSAV başkanlığından istifaya davet ediyor (hem yeni başkanın ilk işi şu derneğin adını düzeltmek olabilir diye düsünmekteyim) ve kınıyorum.

Yeri gelmişken, eğer siz de 21 yaşındayken katledilenlerden, hamile eşini öldürüp tahrik indirimi alanlardan biraz olsun sıkıldıysanız, Uçan Süpürge il il TCK kampanyası düzenlemiş durumda; bir gözatın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri