Töre Geni Bulundu!

Rodents Institute of Advanced Gene Therapy kurumu doktorları insan genomundaki töre genini izole etmeyi başardıklarını açıkladı. Cok yakında töre bahanesiyle öldürülen kadın kalmayacak.

Dördüncü Göz'e kısa bir açıklama yapan enstitü müdürü Prof. Mania Washburn iki yıldan beri üzerinde çalıştıkları bu projenin başarıyla sonuçlandığını ve yaygın tedaviye geçebilmek için Dünya Sağlık Orgütü’nden onay beklediklerini bildirdi. Washburn’e göre töre geninin bulunması, eşcinsellik geninin keşfedilmesinden sonra kalıtımbiliminin en büyük buluşu. Washburn, anne rahmindeki erkek bebeğe (bu gen yalnız erkeklerde bulunuyor) yapılacak basit bir iğneyle töre denen kabusun biteceğini, doğacak erkek bebeğin tamamıyla töre hastalığından arınmış olacağını kaydetti.

Haberin duyulmasından sonra töre bahanesiyle öldürülme korkusu yaşayan binlerce kadının Enstitü'yü faks ve telefon yağmuruna tuttukları öğrenildi. Kendisiyle konuştuğumuz Hatice A.(63), kızının buna benzer ipe sapa gelmez bir sebepten geçen yıl öldürüldüğünü, ve buluşun Anneler Günü arifesinde kendisine verilebilecek en güzel hediye olduğunu söyledi.

Bu arada Enstitü yetkilileri ikinci bir açıklama yaparak kendilerine telefon ve/veya faks ile ulaşılmaya çalışılmasına gerek olmadığını, Kadından sorumlu Devlet Bakanlığı ile iletişim halinde bulunduklarını (Sayın bir yetkili öğrendigimiz kadarıyla "Hadi yaa!" demiş) ve gelişmelerden umutlu olduklarını söylediler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri