Miki Fare Savaşları

Filistin’de El-Aksa TV çocuklara yönelik siyasi mesajlar iceren Miki Fare benzeri çizgi filmi yayından kaldıramıyor. Televizyon kanalı iki arada bir derede kaldı.
Çocukluğumdan beri çizgi film seyretmeyi çok severim. Neden bilmem bana çoğu güncel diziden daha anlamlı geliyor; belki de büyüklerin gereksiz kavgalarına çizgi filmlerde yer olmadığı içindir, ya da içindi demek artık daha doğru olacak.

Hamas tarafından kontrol edilen El-Aksa TV’in bir çizgi film kusağında devamlı olarak ABD ve Israil aleyhtarlığı yapılması üzerine, Israil Enformasyon bakanı şikayette bulunur. Anladığım kadarıyla TV genel müdürü de, benim gibi, bu şikayeti gayet mantıklı bulur (yaşları 4-9 arası olan çocukların bu tip siyasi propagandaya maruz kalmasına gerçekten de gerek yoktur), ve filmi kaldırmaya karar verir.

İşte ortalık tam bu anda karışır. Hamas, bunun Filistin’in iç işlerine karışma olduğunu iddia eder ve karşı tez olarak da Israil’in bir zamanlar isgal ettiği toprakların, okul kitaplarında Israil toprağı olarak gösterildiğini ve bunun da siyasi bir mesaj olduğunu öne sürer. Film yayından kaldırılmayacaktır.

Muhtemelen şimdi bu basit olaya Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve daha kimler maydanoz olacaktır. Kişisel olarak Filistin davasına sempati duymakla birlikte, çocukların ve çizgi filmlerin bu olaya karıştırılmasını kınıyor ve herkese aklıselimin hakim olmasını diliyorum.

Eğer erişim yasağı falan gelmezse filmleri Youtube'dan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri