Christian Death - Kısa Tanıtım

"Başlangıçta günah vardı..."
-- Dönüş Yok Kilisesi

Aslında 17 yaşındaki Rozz Williams'ın pank-ertesi (post-punk) grubu Christian Death ile birlikte çıkardığı bir ilk albümden söz etmek daha doğru. Grubun tarzı panksı, sözleriyse din karşıtıydı. Bu albümden (Only Theater of Pain) sonra, daha piyasa "Deathwish" EP'si geldi.

Üç yıl sonra, 1984'te, Pompeii 99 Christian Death'i canlı izleyecek ve Valor Kand ile Rozz anlaşacaklardı. Sonuç: Gitane Demone ve David Glass'lı ikinci bölüm. "Catastrophe Ballet ve "Ashes" albümleri bu dönemin ürünüdür. Özellikle CB'nin tınısı artık tam bir Got ve çok daha fazlasıdır, şarkı sözleri temel alındığında hiç bir albüm CB'nin üstüne çıkamaz.

Maalesef, bir şekilde Rozz grubu terkedecek ve Valor Christian Death'in arkasındaki itici güç olacaktır. Peş peşe gelen konuk sanatçılarla grup daha çok bir harekete dönüşür. Valor isimlerinin anlamını da değiştirecektir: "Günah ve kurban istiyorsak Hristiyan gibi ölmeliyiz."

İki şarkıcının da vokal tarzını tarif etmekse pek kolay değil. Eldritch gibi değil ama bir Paul McCartney de denemez. Her albümü gerçekten özgün, gitarın hakim olduğu bir grup. Bir albümü sevip diğerlerinden nefret etmeniz pekalâ mümkün. Çok kişi OToP'a bayılır, diğerleri Rozz'u duymaya katlanamaz ve Valor'u, düşünmesi bile korkunç, Tanrı düzeyine çıkarır. Valor kimimizi kurtarmak için burada olduğunu düşünür ve kaçınılmaz III. Dünya Savaşı sonrası çıkacak muhtemel isyandan kurtulmak için 1999'da Antarktika'ya deneme seferi düzenler, hatta konserlerinde vaaz bile verir. Yine de müzik kalitesinden asla bir şey kaybetmez.

Rozz'u daha sonra karısı Eva O ile kaydettikleri eski şarkıları yeni bir grupla yayınlarken görürüz. Bunu yeni bir albüm "The Path of Sorrows" ve bir single izler. Rozz'u tanımak için OToP'a göre daha kolay dinlenen toplama "The Iron Mask" albümü iyi bir seçimdir. Keza, Valor'u hissedebilmek için singles derlemesi "Jesus Points the Bone at You?" tercih edilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri