Öteki Değil Bu Dünya

obur dunyaya acilan isik
Sol el yolu öteki dünyayı önemsemez. İnisiyasyon yöntemi için yaşadığımız dünya, hali hazırdaki bedenimiz, şimdiki zamandaki fiziksel gerçeklik esastır. Gerçeklerden kaçmak için mazeretler üretmek yerine, varoluşun bütün fiziksel ve psişik yönleriyle yüzleşir, korkuyu ve ölümü olduğu kadar zevki ve mutluluğu da kucaklar.

Sol el yolu zevk verici şeylerden kaçınma, dünya nimetlerinden uzak durma, kendini ve vücudunu yok sayma gibi doğu ve batı mistisizminin tipik uygulamalarını külliyen, şüpheye yer bırakmayacak biçimde reddeder. Son dönemde Batı'da bilindiği şekliyle swami ve maharishilerin öbür dünyacı kaygıları sol el yoluna yabancıdır. Sol el gnosisi her ne kadar insan bilincini zaman ve doğa sınırlarının dışındaki ilahi düzlemlere genişletse de, bu öte tarafta, ne olduğu belli olmayan bir yerlere çıkan bir yol değildir.

Sol el yolunun gizemlerinden birisi o öte yerin kendi bedenimizde olduğudur. Dolayısıyla, kurtuluşa ve özgürlüğe bu yaşamımızda, öbür dünyada ya da reenkarnasyonla değil, adayın halen mevcut olan bedeninde ulaşmayı hedefler. Bu acillik isteği, yavaş, yıllar süren geleneksel Doğu inisiyasyon metodlarına bariz şekilde zıttır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri