Kama Kuyruklu Kartal Totemi

totem hayvani kama kuyruklu kartal
Kama kuyruklu kartal mazlum kraldır, günümüzde bile çiftçiler tarafından vurulur, iğrenç kabul edilir; avlanır, yanlış tanınmıştır ve şeytana bile benzetildiği olur. Yaşamınıza girmesi, sizin de kötü tanındığınıza, haksız bir infaza uğradığınıza dair bir uyarıdır. Alternatif olarak, anlamamakta ısrar ettiğiniz, açık görüşlü olamadığınız bir durum ya da kişi vardır. Kartal size ufuklarınızı genişletmenizde, dar bir dünyada yaşamamanızda, başkalarının sizi net görebilmesi için gücünüzü toplamanıza yardımcı olacak, gereken görüş yeteneğini verecektir. Uzakları görmek de onun üstüne yoktur ve bize durugörü yetisini bile bahşedebilir.

Varlığı cehalet ya da hoşgörüsüzlüğün bir şekilde yaşamınıza girmenin yolunu bulduğunu gösterir; ya bir olayı yanlış anlıyorsunuz, ya da yanlış anlaşılıyorsunuz. Önyargılardan kurtulmak olumsuz bir etki yaratmanız olasılığını azaltır. Hayatlarımızı güvensizlik içinde sürdürmeye çalışmak yerine, açıkça ve gururla yaşamak daha iyidir, çevremizdekiler de bir süre sonra bunun değerini anlar. Maalesef günün sonunda, sevsek de sevmesek de eza vardır ve tıpkı kama kuyruklu kartal gibi bize yönelmiş cehalete rağmen yaşamaya devam etmek zorunda kalırız. Başkaları için değişmeye çalışmayın, başkalarının da sizin için değişeceklerini ummayın.

Kartal bize güçlü yapıların önemini vurgular. Eviniz sağlam mı, inançlarınız yeterince güçlü mü, yarattıklarınız korunuyor mu, yasal bir açığınız var mı? Varsa, size bunları bir an önce halletmenizi söylemektedir, çünkü yaşamlarımızı, evlerimizi, sevdiğimiz şeyleri güçlü ve dayanıklı yapmak zorundayız. Hatta kartal sizinleyken aşırı koruyuculuğun kötü bir şey olmadığını bile ima eder.

Türü ne olursa olsun tüm kartallar bir şekilde güneş tanrılarıdır, geniş arazilere hükmederler, ısının ve rüzgarın bilgisine sahiptirler ve gökleri kontrol eden onlardır. Kartalın gelişi size yaşamınızda, ritüellerinizde güneşe daha fazla yer ayırmanızı bildirir. Daha sık dışarı çıkın, güneşi teninizde hissedin, meltemli ve sıcak günlerin tadını çıkarmaya çalışın, sıcakta yapmayı seveceğiniz bir şey bulun. Eğer spiritüel bir insansanız güneşe daha fazla tapın. Geceye, aya ağırlık verip güneşi ihmal etmeniz dengesizliğe yol açacaktır, ya da açmıştır.

Kartal demek uçsuz bucaksız mavi gökler demektir. Geniş manzaralı açık alanlar bulun, piknik yapın. Üst dünyaların habercisi olduklarından, eğer inanıyorsanız size tanrılardan mesaj bile getirebilirler.

Getirdiği bir ders de vardır bu totem hayvanının. İlk başka çelişkili bile gelse, egonun önemini ve egoyu aşmayı öğretir bize. Egomuz bencilliğimizin baş sorumlusudur ve çoğu zaman olumsuz ya da kötü olarak karakterize ederiz onu. Ama aynı zamanda kişiliğimizin, gururumuzun kaynağıdır. Kartalın kılavuzluğu bize egomuzdan olumlu verimli yararlanırken onun kölesi olmamamızı sağlayacaktır. İşimizden, görünüşümüzden, ailemizden, evimizden, yarattıklarımızdan gurur duymayı unutmamamız onun görevidir. Gereksiz mütevazilik iyi değildir, başardıklarımızı açıkça söylemek, arka planda kalmamak temel mesajıdır.

Kartalın totem özellikleri

Mazlum kral. Cehalet, hoşgörüsüzlük, yanlış anlama/anlaşılma. Güçlü yapılar. Güneş Kralı, güneşe tapınma. Engin mavi gökler, üst dünyalardan mesajlar. Gurur, ego ve egoyu aşma. Gerçek görüş, durugörü. Güç. Isı ve rüzgar bilgisi, engelleri aşma. Ruh uçuşu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri