Kutsal Mekanlar: Pentagon ve Brunswick - PD35

Kutsal Chao'nun Türlüsünde Discordia'nın Altın Elması simgelenmiştir ki o da Erisçi Düzensizlik İlkesini simgeler. Üzerindeki Yunanca Kallisti'nin anlamı "En güzele" olup Tanrıça'yla ilgili eski bir mitten kalmadır. Ama Yunanlıların Düzensizlik hakkında pek bilgileri olmadığı için bunu olumsuz bir ilke olarak düşündüler.

Pentagon yani beşgen, karşı Erisçi Düzen İlkesini temsil eder ve Karışık Türlünün simgesidir. Pentagon çeşitli şeyleri çağrıştırabilir; örneğin gelişmiş bir düzeye erişebilmek için hakkında araştırmalar yapılan ilk çağların resmi mezhebi geometriyi* temsil edebilir, ya da BEŞLER YASASI'na uyumu.

Kaosun sağlam temelleri üzerine inşa edilmiş deli gömleği mezhebinin en hamile dışavurumu olan ve ikide bir şaşırtıcı bir yanardağ gibi düzensizliğe patlayan Pentagon binasının, yani ABD askeri merkezinin de simgesidir; ki bu bina, Erisçilerce sevilip saygı duyulan kutsal yerlerin arasında müstesna bir yer tutar. Pentagon, ortaçağ büyücülüğü zamanlarında kısa bir süre için kurtadamların jenerik simgesi olmuşsa da, bu benzetme bilerek yapılmamıştır ve bilinmelidir ki Eris Hareketi kurtadamlara ayrımcılık yapılması taraftarı değildir - üyelik, bütün ırklardan, ulusal kökenlerden ve hobilerden insanlara açıktır.

* Yunan geometricisi Pisagor, rastgele bir karşı Erisçi kişilik değildi. Bizim PATLAMIŞ KARŞI ERİSÇİ diye adlandırdığımız bir AVATAR'dı.Bu yüzden ona Açısal Melek Pisagor deriz.


28 Gün Kaydı

5. Hung Mung kıçını tokatladı, sağa sola sıçradı,
ve başını sallayarak, "Bilmiyorum,
bilmiyorum!" dedi.
HBT; Çekik Gözlüler Kitabı, 1. Bölüm

BRUNSWICK KUTSAL MEKANI

Los Angeles'in taşra kasabası Whittier'de bir bovling salonu yaşar, ve bu mübarek yerde, Discord Hanım'ımızın 3125. yılında (1959*), Eris kendisini Altın Elma Gücüne ilk kez göstermiştir.

Bu İnanılmaz Olayın anısına, bu Mübarek Mekan Erisçilerce kutsal olarak kabul edilir. Her beş yılda bir, bir Adanmışlık gösterisi olarak Altın Elma gücü buraya hac düzenler, Sosisli Çörek yenmez ve şundan bundan geviş getirilir.

Bu mekana beş çarpı beşinci kez gidildiğinde Kıyametin kopacağı yazılmıştır ve andolsun ki dünyanın sonu gelecektir:

BEKLENEN KIYAMET GÜNÜ
GELDİ ÇATTI

Ve bu Olaydan beş gün önce Havari Yaşlı Malaclypse Whitter sokaklarında bütün okuryazarların okuyacağı şu işareti taşıyarak dolaşacaktır: "KIYAMET", bekleyen insanları yaklaşan Kıyamet Günü hakkında ikaz etmek için. Ve bu olayın işareti onun fakirlere MAO Düğmeleri dağıtması olacak, Whittier o beş gün Gümbürtü Bölgesi olarak bilinecektir.

Özelde insanlığa, genelde uygarlığa bir kamu hizmeti olarak, ve özellikle de bizim için, Altın Elma Gücü böyle bir haccın zihinde planlanmasının yeterli olduğunu ve bilfiil gidilmemesinin daha ihtiyatlı olacağına kanaat getirmiştir.

* Belki de 1958'di, unuttum.


25 Ocak 2008'de yayınlandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri