Kutsal Chao Nedir? - PD34

chao psisik enformasyonu
Kutsal Chao ışığa çıkan kapının anahtarıdır. Antik Çin'de Havari Hung Mung tarafından tasarlanan Kutsal Chao, Taoistler tarafından değiştirilip kitlelere benimsetilmiştir ve bazen YİN-YANG olarak adlandırılır. Taoistlerin Yin-Yang'ı Kutsal Chao değildir. Chao, Erisçilerin Karışık Türlüsüdür. Ve Türlü tarafında bir Karışık Türlü işareti yerine karşı-Erisçiliği simgeleyen bir Pentagon, yani beşgen, ve Karışık Türlü tarafında bir Türlü işareti yerine Erisçi İlkeyi simgeleyen Discordia'nın Altın Elma'sı resmedilmiştir.

Kutsal Chao, herhangi birinin hiçbir şey hakkında bilmesi gereken herşeyi simgeler, hatta fazlasını da. Türlü ve Karışık Türlüyü çevreleyen boşluktan anlaşılacağı gibi bilinmeye değmeyen herşeyi bile!

ŞİMDİ DE BİRAZ PSİKO-METAFİZİK.
Felsefeyle aranız pek yoksa bu bölümü atlayabilirsiniz.


Karşı-Erisçi ilke GÖRÜNEN DÜZEN, Erisçi ilke GÖRÜNEN DÜZENSİZLİK üzerinedir. Gerek düzen, gerekse düzensizlik insan yapımı kavramlar olup SAF KAOS'un yapay kısımlarıdır ki bu da ayrım yapabilme seviyesinin daha derin seviyesidir.

Adına "zihin" denen kavram yaratıcı aracımızla kültürlerimizin bize verdiği gerçeklik-hakkındaki-fikirlerle gerçekliğe bakarız. Gerçeklik-hakkındaki-fikirlere yanlışlıkla "gerçeklik" denmiştir ve diğer insanların, özellikle de diğer kültürlerin "gerçekliği" farklı gördüğü gerçeği aydınlanmamış insanları hep germiştir. Farklı olan yalnızca gerçeklik-hakkındaki-fikirlerdir. Gerçek (D büyük harfle Doğru) gerçeklik, kavram seviyesi denilen daha derin bir seviyedir.

Dünyaya göz göz (kavramlar) böldüğümüz pencerelerden bakarız. Farklı felsefeler, farklı gözler kullanır.

Kültür, gözcükleri benzer olan insanlar topluluğudur. Pencereden kaosa bakarız, ve onu gözcüğümüzdeki, çerçevemizdeki noktalarla ilişkilendiririz, ve böylece onu anlarız. Düzen ÇERÇEVENİN İÇİNDEDİR. Bu karşı-Erisçi ilkedir.

Batı felsefesi geleneksel olarak bir çerçeveyi diğeriyle kıyaslamaya odaklanmıştır ve bütün gerçekliği kavrayabileceğimiz umuduyla çerçeveleri değiştirir, ve böylece DOĞRU olmak ister (aydınlanmamış Batılılar ne olacak). Bu bir yanılsamadır; ve biz Erisçiler tarafından Karşı-Erisçi Yanılsama olarak adlandırılır. Bazı çerçeveler diğerlerinden daha kullanışlı, bazıları diğerlerinden daha güzel, bazıları diğerlerinden daha hoş, vb olabilir, ama hiçbiri diğerinden daha Doğru olamaz.

Basitçe söylemek gerekirse DÜZENSİZLİK, herhangi bir çerçeveden bakınca görünen ilişkisiz bilgidir. Ama tıpkı "ilişki" gibi, "ilişkisizlik" de bir kavramdır. Erkek, tıpkı Kadın gibi cinsellik hakkında bir fikirdir. Erkeksiliğin, "kadınsılığın yokluğu" olduğunu veya tam tersini söylemek, tamamiyle bir tanım farkıdır ve metafiziksel olarak keyfidir. İlişkisizlik yapay kavramı Erişçi İlkedir.

Düzenin doğru, düzensizliğin hayal hatta yanlış olduğuna dair inanç karşı-Erisçi Yanılsamadır. Düzensizlik hakkında aynı şeyi söylemek de Erisçi Yanılsama. Şu anda kullanılan çerçeveye göre (küçük d ile) doğru farklı tanımlanabilir, ve (büyük d ile) Doğru, metafiziksel gerçeklik, çerçevelerden bütünüyle bağımsızdır. Bir çerçeve seçerseniz, içinden kaosun bir kısmı düzenli, bir kısmı düzensiz görünür. Bir başka çerçeve seçerseniz, aynı kaos farklı şekilde düzenli ve düzensiz görünecektir.

Gerçeklik, gerçek Rorschach'tır.

Doğrulayın! Bunlar için bu kadar yeter.

Discordianların gözünde, aptallarla bilgelerin sözleri arasında büyük bir fark yoktur.
(HBT; Tavsiyeler Kitabı, 2:1)


22 Ocak 2008'de yayınlandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri