Kaotik Okültizm - PD40

Agnostisizm ve Kabala'nın etkisinde kaldıklarından beridir sihirbazlar, iyi/kötü, pozitif/negatif, erkek/dişi, vb gibi evrensel karşıtlıkları içselleştirip denetim altına almaya çalışarak daha yüksek bir bilinç düzeyine erişmeye çabaladılar. Fakat ilkel şamanların yöntemlerinden miras kalan ayinselliğin azimli tafrası gizli bilimcilerin (okültistler), görünen veya dünya-düzlemindeki karşıtlıkların belki de en önemli iki çiftini görmelerine engel oldu: DÜZEN/DÜZENSİZLİK ve CİDDİ/MİZAHİ.

Sihirbazlar, ve halefleri bilim insanları kendilerini ve nesnelerini hep bir düzen içinde ve ciddiyetle araştırdılar, böylece asli bir metafiziksel dengeyi gözden kaçırdılar. Sihirbazlar, ne zaman felsefeyi sesi kısılmış gerçek yerine biçimlendirilebilir bir sanat olarak görürler, ve insanlığın çabalamasındaki saçmalığı takdir etmeyi öğrenirlerse, ancak o zaman zanaatlarını hafif yürekle, hatta belki de onu daha iyi kavrayarak icra edebilecek, ve böylece daha etkili bir sihir yetisi kazanacaklar. KAOS ENERJİDİR.

Bu, bütün batı gizli bilim düşüncesinin temel kavramlarına yapılan esaslı bir meydan okumadır, ve ta Süleyman'dan beri okültizmdeki ilk çığır açma çabasını böylece ortaya koymaktan, EEPA ziyadesiyle memnundur.

Bu Cuma düşmanınızla şeytanbilim çalışın,
der, Thom Gnos


18 Şubat 2008'de yayınlandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri