Kaosun Olası Entropisi - PD32

Aşağıdakiler nükleer fizikçi Norbert Weiner hakkında Bergan Evans'ın söylediklerinden alınmıştır.

Weiner'in yerleştirmek istediği ikinci kavram entropiyle ilgilidir. Olasılık matematiksel bir kavramdır, istatistikten gelir. Entropiyse fizikten. Evrenin doğası gereği boşalıp duracağı, şekil, madde, hiyerarşi ve farklılığın olmadığı, herşeyin birbirine benzeyeceği asal bir duruma doğru gittiğini gösteren - mantıksal ve deneysel olarak - bir sav.

Yani, herhangi bir verili durumda, daha az intizam ve daha fazla kaosun gerçekleşme olasılığı, daha fazla intizam ve daha fazla düzene göre çok daha fazladır.

Yalıtılmış dizgelerin entropiye olan eğilimleri termodinamiğin ikinci yasasıyla ifade edilir - muhtemelen insan zekasının bulduğu en kötümser ve ahlakdışı düşünce.

Buna rağmen, parça olmayıp, yalıtılmış bir bütün olan kapalı dizgelerde geçerlidir. Bu tür dizgelerde bütünden enerji çeken, en azından geçici olarak ters yöne hareket eden parçalar olabilir; ve onlarda düzen artarken kaos azalır.

Ana dalganın tersine dönen girdaplara kuşatılmış bölgeler denir. Ve bir tanesi hayattır, insan hayatı; evren tersinemez bir şekilde kaosa doğru giderken, o düzene doğru hareket eder.

GEZEGENSEL Pİ, 1 tarafından bulunmuştur ve 61'dir. Güneş ve iç gezegenler arasındaki zaman-enerji ilişkisini gösterir ve bilimce henüz bilinmeyen bazı gerçekleri bulmak için tarafımca kullanılır. Örneğin, Dünya'nın çevresi olan 24.902,20656'yı 61 ile çarparsanız, Ay'ın dünya çevresindeki yörüngesinin uzaklığını bulursunuz. Bu gerçek uzaklıktan birazcık azdır çünkü Dünya'nın atmosferini hesaplamalarda ihmal ettik. Olsun.
-- Christopher Garth, Evanston.

BUGÜN TELEFON ÇALARSA ONA SU VERİN!
-- Peder Thomas, Gnostik
N.Y.C. Kabalı


19 Ocak 2008'de yayınlandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri