Griyüz'ün Laneti ve Negativizme Giriş - PD42

Düzensizliğin yerine düzeni, ya da düzenin yerine düzensizliği seçmek, hem yaratıcılığı hem de yıkıcılığı içeren bir gezintiyi kabul etmektir. Yıkıcılık yerine yaratıcılığı seçmekse hem düzeni, hem de düzensizliği içeren bütünüyle yaratıcı bir gezinti. Bunu başarmak için, yaratıcı düzensizliği ve ona denk olan yaratıcı düzeni kabul edip, yıkıcı düzeni yıkıcı düzensizliğin arzu edilmeyen eşi olarak görüp reddetmeyi istemek yeter.

Griyüz'ün lanetine, asli pozitif/negatif olarak yaratıcılık/yıkıcılık temelinde bir oyun inşa etmek yerine, asli pozitif/negatif kutuplaşmasının hayatta düzen/düzensizlik olarak bölünmesi de dahildir. Bu şekilde insanlık, düzenin yıkıcı yanlarından muzdarip olmuş, düzensizliğin yaratıcı kullanımına etkin şekilde katılamamıştır. Uygarlık bu talihsiz bölünmeyi yansıtır.

EEPA, diğer şekilde bölünmenin tercih edilmesi gerektiğini savunur, ve yaratıcı düzensizliğin, tıpkı yaratıcı düzen gibi, mümkün ve tercih edilebilir olduğu bir dava için çalışırız; yıkıcı düzen, tıpkı yıkıcı düzensizlik gibi gereksizdir ve arzu edilmez.

Kutsal Chao'yu ara - orada bütün bu DÜZEN/DÜZENSİZLİĞİN ne kadar aptalca olduğunu anlayacaksın. İkisi de aynıdır!


18 Şubat 2008'de yayınlandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri