Eris'in Beş Havarisi - PD27

ERİS'İN BEŞ HAVARİSİ: Kimdi bu muhteremler?

1. Hung Mung

Kadim Çin'den bir bilge ve kafir Çinlilerin resmi Discordian misyoneri. Kutsal Chao'yu keşfeden. Kaos mevsiminin velinimeti. Mutsal günü: 5 Ocak.

2. Dr. Van Van Mojo

eris havarisi dr van van mojo
Afrika'nın ücra köşelerinin Başhekimi ve o şirin oyuncak bebeklerin imalatçısı. H.T.D, Hudu ve Tedirginlik Doktoru, Yukarı Metropolitan Yorba Lindaİsa'nın Vücudunuzu Nasıl Kurtaracağınızı Evinizde Öğreten İncil Okulu'ndan; ve D.B.G.H.G.Ü., Dünya Barışı için Galaksilerarası Haiti Gerillaları Üyesi. Discord mevsiminin velinimeti. Mutsal günü: 19 Mart.

Not: Gülen İsa mezhebinin üyesi Erisçiler, Dr. Mojo'nun sahtekar olduğu ve gerçek ikinci havarinin PATAMUNZO LINGANANDA olduğu gibi aptalca bir fikre kapılmışlardır. Lord Ömer Dr Mojo'nun, kendisine yalnızca AŞK TİTREŞİMLERİ geri yollamasına rağmen Patamunzo'ya nefret yığdığını iddia eder. Ama biz POEE mezhebi üyeleri biliriz ki gerçek sahtekar Patamunzo'dur, ve yolladığını iddia ettiği aşk titreşimleri aslında Dr Mojo'nun yeteneklerini körelterek, hakkı olan havarisel otoritesini sarsmaya yönelik çabalardan başka bir şey değildir.


3. Sri Syadasti Syadavaktavya Syadasti Syannasti Syadasti Cavaktavyasca Syadasti Syannasti Syadavatavyasca Syadasti Syannasti Syadavaktavyasca

Genellikle Sri Syadasti demek kafidir.
Adı Sanskritçedir, ve şu anlama gelir: Bütün kabuller bir anlamda doğru, bir anlamda yanlış, bir anlamda anlamsız, bir anlamda hem doğru hem yanlış, bir anlamda hem doğru hem anlamsız, bir anlamda hem yanlış hem anlamsız, ve bir anlamda hem doğru hem yanlış hem de anlamsızdır. Hintli bir bilgin ve prenstir, Peyotl kabilesinde, Nazik Şef Ayçiçeği Tohumu ve kızılderili Mutlu Jane'in oğlu olarak doğmuştur. Psikedelik de denen biraz uçuk türde Discordianların hamisidir. Karmaşa mevsiminin velinimetidir. Mutsal günü: 31 Mayıs.

Not: Sri Syadasti, Kutsal Aziz "Uçmuş" Gulik'le karıştırılmamalıdır, Gulik aynı kişi değildir, fakat aynı havaridir.

4. "İflah Olmaz" Zarathud

Ortaçağ Avrupası'nın taş burunlu münzevisi ve kaosferik İncil yerden yere vurucusu. "İnanç'ın Zedeleyicisi" diye anılır. Beş Emri keşfetmiştir. Bürokrasi mevsiminin velinimeti. Mutsal günü: 12 Ağustos.

5. Malaclypse (Yaşlı olanı)

O zamanki deyişle antik Mediterrania'da (med-terra, orta-dünya), yani Akdeniz'de dolaşıp duran bilge adam. Üzerinde "Kıyamet" yazan bir işaretle Roma, Şam, Bağdat, Kudüs, Mekke ve Kahire'nin dar ve karanlık sokaklarında 5 köşeli yıldızın peşinden gitmiştir. (Bu bir yanlış anlaşılmadan ibaret olup işarette "Sağır ve Dilsiz" yazmaktaydı. Mal-1 Gayrı-Peygamber'dir.) Mal-2'nin hamisi ve isim babası. Akıbet mevsiminin velinimeti. Mutsal günü: 24 Ekim.

Bütün ifadeler bir anlamda doğru, bir anlamda yanlış, bir anlamda anlamsız, bir anlamda hem doğru hem yanlış, bir anlamda hem doğru hem anlamsız, bir anlamda hem yanlış hem anlamsız, bir anlamda hem doğru hem yanlış hem de anlamsızdır.
-- Sri Syadasti'nin halkı aydınlatmak amaçlı açıklaması, Ruhani Bilgelik Okulu, Wilmette.

Sri Syadasti'nin Ruhani Bilgelik Okulu'nun öğretileri bir anlamda doğru, bir anlamda yanlış, bir anlamda anlamsız, bir anlamda hem doğru hem yanlış, bir anlamda hem doğru hem anlamsız, bir anlamda hem yanlış hem anlamsız, bir anlamda hem doğru hem yanlış hem de anlamsızdır.
-- Patamunzo Yüksek Ruhani Bilgelik Okulu, Skokie.

Diğer Bölümler:
Principia Discordia

3 Ocak 2008'de yayınlandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri