Eris Hareketinin Doğuşu - PD05

10. Dünya sarsılır ve gökler takırdar; doğanın yaratıkları sürüler halinde birleşir ve insanın devletleri sürüler halinde ayrılır; volkanlar yeryüzüne ısı taşırken başka yerlerde su buz olur ve erir; ve sonra günlerce yağmur yağar.
11. Gerçekten de bir çok şey gelir geçer.

HBT; Kehanetler Kitabı, 19. Bölüm.

VAHİY

1960'lı yılların hemen öncesinde, Sputnik henüz yalnız ve gençken, Ken Kesey'nin tıbbi gönüllü olarak ilk asit gezintisini yaptığı sıralarda; yeraltı gazeteleri, Viet Nam, ve ikinci Amerikan Devrimi hakkında insanlar konuşmaya başlamamışken; 1950'lerin göreceli sükunetinde, Rönesans fikri gündeme gelmeden hemen önce...


Sonraları Omar Ravenhurst ve Malaclypse (genç olanı) olarak bilinecek iki genç Kaliforniyalı, bütün gece açık olan bir bovling salonunda, adetleri olduğu üzere kahvelerini yudumluyor ve genellikle dünya sorunlarını çözüyorlardı. Işte tam o gecede tartışmanın konusu discord (lat.), yani uyumsuzluktu ve kendi hayatlarında hissettikleri karmaşadan şikayet ediyorlardı. Biri "Uyumsuzluk sorununu çöz," dedi, "ve bütün diğer sorunlar yok olsun." Diğeri "Gerçekten de öyle," diyerek ekledi, " tüm bu karmaşanın kökünde kaos ve sürtüşme var."

Önce üzerinize peri tozu serpmeliyim

Aniden bulundukları salondaki ışık yok oldu ve karanlıkta kaldılar. Derin bir sessizlik onları sardı, ve adeta herşey durdu. Ve aniden çakan yoğun bir ışık göründü, sanki ruhları birer nova gibi patlamıştı. Sonra tekrar görmeye başladılar.

Ikisi de donakalmıştı ve bir kaç dakika boyunca ne hareket ettiler, ne de konuşabildiler. Çevrelerine baktıklarında bovlingcilerin komik heykeller gibi hareketsiz kaldığını gördüler; bir bovling topu da kukalara çarpmadan önce havada asılı kalmıştı. Olaya bir açıklama getiremediklerinden birbirlerine ifadesizce baktılar. Sanki herşey öylece kalakalmıştı, ve biri saatin de durduğunu farketti.

O anda odaya bir şempanze girdi, biraz sarsak ve gri olmasına rağmen bir buçuk metrelik boyunun hakkını dimdik durarak veriyor ve endamıyla doğal bir soyluluk saçıyordu. Elinde bir parşömen vardı ve onlara doğru yürüdü.

"Beyler," dedi, "Pickering'in ayının yörüngesi niye terstir? Sizin de memeleriniz var, beyler; peki emzirebiliyor musunuz? Ya Heisenberg'in Yasası hakkında ne yapacaksınız?" Biraz duraksadı. "Birinin bütün bu karışıklığa bir son vermesi gerek!"

Diyerek tuttuğu parşömeni açtı. Bir şekildi, yin-yang gibi; bir kenarında bir beşgen, diğerinde bir elma vardı. Şempanze aniden patladı ve iki kafadar bilinçlerini yitirdi.

Diğer Bölümler:
Principia Discordia

2 Kasım 2007'de yayınlandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri