Bu Arada, Çin Çamaşırhanesinde - PD30

DOGMA I - METAFİZİK #2 - "KOZMOLOJİ"*

UTERUS KİTABI
Gerçeğin Dürüst Kitabından
Lord Ömer'e vahyedildiği şekilde

- I -

1. Başlangıçtan önce Chao vardı, Türlü ve Karışık Türlünün kusursuz karşı çekim itkisiyle unutulmuşluğun içinde dengede.

2. Bir varoluşsallaşma eylemiyle beraber, Türlünün, Karışık Türlü üzerindeki egemenliği artmaya başladı - ve o ilkel Kaos meydana geleyazdı.

3. Böylece başlangıçta ilkel kaos oldu, Karışık Türlü ve Türlünün kusursuz karşı itki çekimiyle unutulmuşluğun kıyısında dengede.

4. Olumsuz Tersinme Yasası** dolayısıyla, Karışık Türlü, Türlünün altını oydu ve kıyamet koptu.


5. ve Uyumsuzluğun Faal Gücü, herşeyin Unutulmuşluğa geri döneceği o yolda kılavuzluk yapacak Varolmayan Chao'nun Zarif Dışavurumu, su yüzüne çıktı - Gümbedegüm Dininin tarikat kuralları arasında yitip gitmemesi için.

6. Faal olduğu için, Uyumsuzluğun Gücü Karmaşa Durumuna girdi, orada Kraliçe'yle çiftleşip, Eris'i, Karışıklık Tanrıçamız ve Varolmayan Chao'nun Yüce Dışavurumunu dünyaya getirdi.

7. Ve Eris'in hakimiyetinde Karmaşa yerleşti, ve bürokrasi dendi; Bürokrasi süresince de Eris devri başladı ve O'na Discordia dendi.

8. Gel zaman git zaman, Bürokrasi devri kağıt darlığı sebebiyle kapandı.

9. Böyle oldu işte, Yasaların Yasasına uygun olarak.

10. Bürokrasi devr-i zamanında ve çöküşünün ertesinde Akıbet geldi, hesaplamanın, veri işlemenin ve tahminlerin Eris'in Çocuklarınca Unutulmuşluğa Geri Dönüş için Kabullenme ve Hazırlanma adına bir kenara bırakılacağı, ardından Evrensel Saçmalık tekrarlanacak olan o Düzensizlik Çağı. Üstelik Akıbet'in gelişi özgürce akan Kaos'un Yeniden Dirilişinin müjdecisidir. Yaşasın Eris!

11. Kendisini beş kere yetmişüç kez tekrarlayacak olan ve ardından hiçbir şeyin olmayacağı Erisgil döngü işte böyle kurulmuştur.

* Bu doktrin, toplumsal gelişimin, ilk üçü (Tricycle) TEZ, ANTİTEZ ve PARENTEZ, son ikisi (Bicycle) DEHŞET ve AHLAKİ ÇARPIKLIK diye anılan beş döngüde olacağını söyleyen DOGMA III - TARİH #6'daki Tarihsel Döngülerle karıştırılmamalıdır.

** Olumsuz Tersinme Yasası şunu der: Bir şey olmazsa, hiç bir şey olmayışının tam olarak tam aksi şekilde tam aksi olacaktır.

Not: EEPA, yılı yetmişüçer günlük beş mevsime bölen Eris Takvimini, Uterus Kitabı'nın bu metnine dayandırarak hazırlamıştır. Eris Havarilerinden her biri bir mevsimin hamisidir. Mevsimleri, hamileri, haftanın günlerini ve tatil günlerini ebediyete dek Gregoryen Takvime uydurmanızı sağlayacak bir çevirgeç Principia'nın bu baskısında mevcuttur.


14 Ocak 2008'de yayınlandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papağan Totemi

Cadılar Tanrıçası Aradia

Gezegen Simgeleri